Posreduj predlog

Aktualna razprava:

Trenutno ni aktualnih razprav

Pridruži se

RSS zadnje novice evropske-volitve.si RSS novice
RSS zadnje objave na forumu RSS forum

Evropske volitve FaceBook Evropske volitve Youtube twiiter32x32

Izvolitev predsednika Evropskega parlamenta

Namen projekta je opolnomočiti generacijo mladih za vključevanje v procese demokratičnega odločanja na ravni skupne evropske skupnosti.
2 prispevkov • Stran 1 od 1

Izvolitev predsednika Evropskega parlamenta

OdgovorNapisal/-a Matej Delakorda » 18:31, 20. 11. 2011

Slika
Informacijska pisarna EP za Slovenijo v 2011 izvaja že četrto serijo simulacij delovanja EP za srednje šole. Projekt predstavlja enega izmed vodilnih projektov za mlade, katerih namen je opolnomočiti generacijo mladih za vključevanje v procese demokratičnega odločanja na ravni skupne evropske domovine v okviru demokratičnih institucij EU, predvsem Evropskega parlamenta, edine neposredno od ljudi in demokratično izvoljene institucije EU.

Simulacije pa tako niso namenjene zgolj spoznavanju delovanja Evropskega parlamenta, temveč skušajo na pomemben način vplivati na odkrivanje potenciala, idej, kreativnosti in inovativnosti mladih srednješolcev in srednješolk. Tekom projekta se mladi namreč spoznajo s prvinami retorike, oblikovanja stališč, pogajanj, javnega nastopanja, razvoja idej in rešitev. Slednje jim tako omogoča ne le kakovostnejšo participacijo v družbeno-političnem življenju skupnosti, ampak tudi razvoj kompetenc, ki so pomembne za uspešnejše upravljanje s širšim spektrom aktivnosti, ki segajo od šole, družabnega življenja, pa vse do ustvarjanja priložnosti za zaposlovanje in odpiranje novih obzorij za ključne življenjske odločitve.

Na tokratni nacionalni simulaciji se bodo tako dijaki pomerili tudi v disciplini izvolitve predsednika ali predsednice Evropskega parlamenta, kar od sodelujočih zahteva vzpostavitev skupinske dinamike za pripravo vizije, ciljev, ukrepov in stališč, vezanih na bodoči razvoj Evropske unije in evropske demokracije v najširšem smislu. Ekipno delo, demokratična dinamika, podpora svojemu kandidatu, lobiranje, simulacija kampanje in nujnost sprejemanja kompromisov za dosego najvišjega možnega učinka za vloženo delo pa so elementi, ki bogatijo učni proces, ki spremlja pripravo na samo simulacijo v tednih pred odločilnimi glasovanji.

Vsak izmed petih sodelujočih razredov bo tokrat pripravil svojo vizijo razvoja EU, v podporo svojemu kandidatu oz. kandidatki pa še spletno kampanjo na spletnih omrežjih, s katero bodo kandidati in njihove ekipe predstavljali svojo vsebinsko vizijo prihodnosti naše skupne domovine. Tako se bo prvi del bitke in lobiranj odvil na spletu, drugi del pa na sami simulaciji, kjer bo soočenje vizij in kandidatov potekalo tudi v živo.

Kandidati za predsednika Evropskega parlamenta:

Uroš Založnik
https://www.facebook.com/pages/Uro%C5%A1-Zalo%C5%BEnik-kandidat-za-predsednika-Evropskega-parlamenta/292589900773589
Razvojna strategija EU, ki jo predlaga naša stranka, temelji na močnem skupnem evropskem gospodarstvu. Vse države članice morajo delovati kot gospodarska celota, obenem pa mora vsaka imeti izdelan lasten gospodarski načrt, ki opredeljuje njen gospodarski razvoj tako na podlagi skupnih evropskih standardov kot tudi regionalnih posebnosti na gospodarskem področju.

Le z gospodarstvom bomo zagotovili delovna mesta in sredstva ter ustvarili Evropo, ki bo zagotavljala blaginjo vsakomur od nas! Zapomnite si, dobro socialno politiko lahko gradimo samo z ustrezno finančno podporo, ki nam jo bo premišljena ekonomija zagotovila!

Teo Cepec
https://www.facebook.com/teocepec92
V naši poslanski skupini, kjer se gremo politiko drugače, po meri mladih, kreativno in brez manipulacij, zavor, zadržkov in predsodkov, si želimo ustvariti Evropo blaginje za vse državljanke in državljane. Želimo EU, kjer bomo delovna mesta reševali, ustvarjali in zagotavljali skupaj, kjer bomo enotno ohranjali in širili mir in svobod ter skupaj rešili gospodarsko krizo, ki danes teži Evropo.

Brez dlake na jeziku in iz srca, želimo in gradili bomo federalno, močno in enotno EU, kar bomo dosegli s tem, da bomo več odločanja prenesli na Evropski parlament in s tem na državljane EU, da bomo enotno urejali izobraževanje, vzgojo, znanost in raziskave, predvsem pa s tem, da bomo enakopravnost, svobodo in človekove pravice širili in zagotavljali, ne le doma, ampak tudi širom sveta.

In ja, naša skupina je drugačna, je skupina mladih, ki je odprta za sodelovanje, želi in sprejema tudi druge vizije skupne prihodnosti in zato za predsednika Evropskega parlamenta predlagamo človeka, ki pooseblja strpnost, poštenost in delavnost. Teo Cepec je naš kandidat in skupaj smo ekipa, ki gradi, ustvarja in dela.
Mi smo na Vaši strani Evrope.

Alen Petek
https://www.facebook.com/pages/Alen-Petek-kandidat-za-predsednika-Evropskega-parlamenta/100257703423953
Uporabniški avatar
Matej Delakorda
Administrator
 
Prispevkov: 7
Pridružen: 00:51, 07. 06. 2006
Kraj: Ljubljana

Re: Izvolitev predsednika Evropskega parlamenta

OdgovorNapisal/-a Matej Delakorda » 12:22, 22. 11. 2011

Vabljeni, da v spletni anketi glasujete za kandidata, katerega vizija razvoja EU vas je najbolj prepričala, prav tako vabljeni, da se vključite v spletno razpravo s svojimi mnenji in komentarji glede posameznih kandidatov in njihovih programov.
Uporabniški avatar
Matej Delakorda
Administrator
 
Prispevkov: 7
Pridružen: 00:51, 07. 06. 2006
Kraj: Ljubljana


2 prispevkov • Stran 1 od 1

Vrni se na Simulacije delovanja Evropskega parlamenta

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

cron