Posreduj predlog

Aktualna razprava:

Trenutno ni aktualnih razprav

Pridruži se

RSS zadnje novice evropske-volitve.si RSS novice
RSS zadnje objave na forumu RSS forum

Evropske volitve FaceBook Evropske volitve Youtube twiiter32x32

Spletni forum - Registracija na forumu

Pogoji uporabe za spletni Državljanski forum Evropske razprave (www.evropske-razprave.si)


1. Spletni Državljanski forum Evropske razprave je namenjen javnemu razpravljanju in posvetovanju s slovenskimi poslankami in poslanci v Evropskem parlamentu o različnih evropskih vsebinah in temah v Sloveniji.

2. Cilj spletnega Državljanskega foruma Evropske razprave je vzpostavljanje e-participacije zainteresirane javnosti pri demokratičnemu vključevanju v odločitve na ravni Evropske unije ter informirati in ozaveščati o vlogi in vplivu Evropskega parlamenta na kvaliteto vsakdanjega življenja državljanov Evropske unije.

3. Spletni Državljanski forum Evropske razprave upravlja in moderira Inštitut za elektronsko participacijo (INePA) po načelih diskurzivne etike in standardov posvetovalne demokracije. Inštitut skrbi za upoštevanje pravil in načel foruma ter pripravo poročil razprav in posvetovanj.

4. Registrirani uporabniki foruma lahko objavljajo prispevke v razpravah z imenom in priimkom, prejemajo obvestila o novih objavah na forumu, sodelujejo v forumskih anketah, se opredeljujejo do poročil razprav, se povezujejo v spletna socialna omrežja, dostopajo do relevantnih informacij, video gradiva in povezav o aktualnih evropskih razpravah ter spremljajo in komentirajo spletne video prenose razprav z evropskimi poslankami in poslanci v živo.

5. Podatki registriranih uporabnikov foruma se uporabljajo izključno in samo za občasno elektronsko obveščanje uporabnikov o dogajanju na forumu, posredovanje informacij o poročilih razprav, dogodkih povezanih s spletnim forumom in novih odprtih razpravah in posvetovanjih.

6. Inštitut za elektronsko participacijo zagotavlja, da so vse informacije in osebni podatki registriranih uporabnikov foruma varovani v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1, Ur.l.RS št. 86/2004, 113/2005) in Pravilnikom o varovanju osebnih podatkov Inštituta za elektronsko participacijo.

7. Pogoj za registracijo v spletnem Državljanskem forumu Evropske razprave je strinjanje s pogoji uporabe foruma ter upoštevanje Pravil in načel razpravljanja na forumu.

8. V primeru kršitev pravil razpravljanja na spletnem Državljanske foruma Evropske razprave si moderatorska ekipa foruma pridržuje pravico do izključitve uporabnika iz sistema. Moderatorska ekipa si tudi pridružuje pravico urejati, premakniti, arhivirati ali zapreti katero koli temo ali prispevek v skladu s pravili in načeli razpravljanja na forumu.

9. Zavod INePA - Inštitut za elektronsko participacijo ne prevzema nobene odgovornosti za kakršno koli morebitno škodo, ki bi nastala uporabnikom spletnega Državljanskega foruma Evropske razprave zaradi nezmožnosti uporabe spletnega foruma, zaradi izgube podatkov ali zaradi drugih razlogov povezanih z delovanjem in dostopnostjo spletnega foruma.

Potrjujem, da sem seznanjen/a s pogoji uporabe spletnega Državljanskega foruma Evropske razprave. Zavezujem se, da bom spoštoval/a Pravila in načela spletnega razpravljanja na forumu ter upošteval/a navodila moderatorske ekipe.

 
cron