Posreduj predlog

Aktualna razprava:

Trenutno ni aktualnih razprav

Pridruži se

RSS zadnje novice evropske-volitve.si RSS novice
RSS zadnje objave na forumu RSS forum

Evropske volitve FaceBook Evropske volitve Youtube twiiter32x32

Kako ravnati z radioaktivnimi odpadki v EU? Vabilo k posvetu

Vaša mnenja za evropsko poslanko dr. Romano Jordan Cizelj o predlogu direktive o ravnanju z izrabljenim gorivom in radioaktivnimi odpadki.
57 prispevkov • Stran 3 od 101, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10

Re: Kako ravnati z radioaktivnimi odpadki v EU? Vabilo k pos

OdgovorNapisal/-a Gost » 20:19, 14. 02. 2011

Da potrebno je poskrbeti za bolj učinkovito in pravočasno odlaganje odpadkov, pri tem bi se morale v ta projekt vključiti vse države članice EU in prispevati kar največ lahko. Vsaka država članica naj pripravi načrt, potem pa bi skupaj prim...erjali ugotovitve in iz vseh predlogov izbrali najboljše predloge
Gost
 

Re: Kako ravnati z radioaktivnimi odpadki v EU? Vabilo k pos

OdgovorNapisal/-a tstegerus » 20:22, 14. 02. 2011

Pozdravljeni!

Vprašanje jedrskih odpadkov in njihovo odlaganje je venomer zelo pereča tema. Takoj ko se pojavi beseda "radioaktivno" se ljudje hipoma zbolijo za svoje zdravje. Zato je potrebno jedrske odpadke varno in zanesljivo hraniti. Predvsem je treba hudodelskim tolpam preprečiti, da bi prišli v stik z le-tem..
tstegerus
 

Re: Kako ravnati z radioaktivnimi odpadki v EU? Vabilo k pos

OdgovorNapisal/-a markoc » 20:23, 14. 02. 2011

5. moje mnenje je da se vse začne z motivacijo in voljo ljudi po spremembi in rešitvi tega problema. če vsak, ki je "blizu" ne gleda le na dobiček, ki ga bo od določene vsote za rešitev problema pobral bo vse lažje. seveda pa za idejo nastopi denar, ki je glaven tok da se problem reši.
markoc
 

Re: Kako ravnati z radioaktivnimi odpadki v EU? Vabilo k pos

OdgovorNapisal/-a Andreja » 20:25, 14. 02. 2011

1. Menim, da je potrebno za učinkovito odlaganje radioaktivnih odpadkov in izrabljenega jederskega goriva poskrbeti tako z evropskega nivoja kot tudi iz državnega nivoja.
2. Menim, da je predlagana delitev pristojnosti med nacionalnim in evropskim nivojem ustrezna. Prav je, da evropska komisija preverja ustreznost nacionalnih programov in pa njihovo izvajanje, kajti menim, da se tovrstni programi pogosto ne izvajajo ali pa se krši izvajanje takšnih programov.
3. Menim, da je takšna direktiva preostra, saj če se države dogovorijo z mednarodn pogodbo, bi se morala upoštevati. Preveriti bi bilo morda smiselo, katere države izpolnjujejo pogoje o civilni rabi jederske energije.
4. Javnost bi morala biti aktivno vključea v procese, povezane z radioaktivnimi odpadki in izrabljenim jedrskim gorivom (zloženke in brošure, reklame, okrogle mize na šolah in fakultetah ter drugod, javna predstavitev mnenj, ...).
Andreja
 

Re: Kako ravnati z radioaktivnimi odpadki v EU? Vabilo k pos

OdgovorNapisal/-a Barbara Modrijan » 20:35, 14. 02. 2011

Odgovor na 4. vprašanje: Menim, da navadni smrtniki nismo dovolj jasno obveščeni o dogajanju iz tega področja in da je posledično težko povedati svoje mnenje (kaj šele karkoli storiti). Torej predlagam boljše informiranje in vzpodbujanje ljudi, da se začnejo zanimati za to problematiko, saj konec koncev vsi hočemo dobro tudi našim zanamcem!
Barbara Modrijan
 

Re: Kako ravnati z radioaktivnimi odpadki v EU? Vabilo k pos

OdgovorNapisal/-a LM » 20:45, 14. 02. 2011

1. Je potrebno učinkoviteje poskrbeti za te stvari, saj sami vidimo kakšne probleme imamo v Sloveniji z odpadki iz NEK.

2. Delitev je ustrezna.

3. Zahteva se mi zdi primerna, saj bi v nasprotnem primeru lahko prišlo do izvoza RAO in IJG v nerazvite države, ki bi v želji po denarju sprejele te odpadke, ne bi pa se ozirali na morebitne škodljive posledice

4. Javnost ima pravico vedeti, kaj se dogaja z RAO in IJG na ozemlju države, zato je potrebno temeljito obveščanje celotnega prebivalstva države. Potrebno pa je tudi izmeriti vpliv na okolje in obseg tega vpliva, ter vse prebivalce, ki bodo občutili ta vpliv vključiti tudi v proces odločanja.

5. Menim da je to dovolj.
LM
 

PrejšnjaNaslednja

57 prispevkov • Stran 3 od 101, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10

Vrni se na Kako ravnati z radioaktivnimi odpadki v EU?

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

cron