Posreduj predlog

Aktualna razprava:

Trenutno ni aktualnih razprav

Pridruži se

RSS zadnje novice evropske-volitve.si RSS novice
RSS zadnje objave na forumu RSS forum

Evropske volitve FaceBook Evropske volitve Youtube twiiter32x32

Koga bomo volili, če nas zanima trajnostni razvoj in okolje?

Prostor za informacije in razprave, ki še niso objavljene na forumu. Registrirani uporabniki lahko odpirajo svoje teme razprav o EU.
1 prispevek • Stran 1 od 1

Koga bomo volili, če nas zanima trajnostni razvoj in okolje?

OdgovorNapisal/-a Simon Delakorda » 13:59, 29. 04. 2009

(sporočilo za javnost)

Inštitut za trajnostni razvoj, Ljubljana, 23.4.2009

Skupina osmih slovenskih okoljskih organizacij* je včeraj, na Dan Zemlje, kandidate za Evropski parlament pozvala, naj se opredelijo do ključnih vprašanj okolja in trajnostnega razvoja v Evropi in globalno.

Na Inštitutu za trajnostni razvoj so za kandidate pripravili vprašanja, ki se nanašajo na dve tudi za Slovence izjemno aktualni temi: uporabo gensko spremenjenih organizmov v hrani in kmetijstvu ter rabo jedrske energije. Tretje vprašanje pa kandidate sprašuje po opredelitvi do manifesta "Okoljski načrt 2009-2014 - VLOGA EVROPSKEGA PARLAMENTA", ki so ga za svoje izhodišče glede pričakovanj od novega Evropskega parlamenta vzele tudi okoljske organizacije, podpisane pod poziv. Manifest je sicer lani pripravila skupina "10 zelenih", ki jo sestavlja deset največjih evropskih mrežnih okoljskih organizacij, v katerih sodelujejo tudi mnoge slovenske.

Anamarija Slabe, vodja projekta "Vloga Evropskega parlamenta: Evropa državljanov proti Evropi korporacij?", pravi: "Vse bolj jasno postaja, da je današnja finančna kriza pravzaprav kriza razvojne paradigme. Trajnostni razvoj je postal vprašanje preživetja in ne izbire. Pri tem, ali se bo Evropska unija ustrezno odzivala na te izzive, bo vloga Evropskega parlamenta izjemno pomembna. Ker tudi mnoge slovenske državljane vprašanja okolja in trajnostnega razvoja zelo zanimajo, želimo izvedeti in nato javnosti predstaviti mnenja slovenskih kandidatov za Evropski parlament."

Javnost bo rezultate lahko spremljala na spletni strani www.itr.si, predvidoma od 20. maja dalje; tu so na voljo tudi slovenski prevod manifesta in vprašanja kandidatom. Projekt izvaja Inštitut za trajnostni razvoj s finančno podporo Urada Vlade RS za komuniciranje in sklada TRUST za civilno družbo.

Nadaljnje informacije:
Anamarija Slabe, ITR, anamarija.slabe@itr.si; (01) 4397 460; 041 725 991

* Vprašanja kandidatom za Evropski parlament

* Okoljski Manifest za Evropske volitve 2009
___________________________________________________________________________________
* Inštitut za trajnostni razvoj; Cipra Slovenija; DOPPS - Društvo za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije; Focus; Greenpeace v Sloveniji; Okoljski center; Slovenski E-forum; Umanotera
Uporabniški avatar
Simon Delakorda
Administrator
 
Prispevkov: 131
Pridružen: 23:19, 20. 06. 2006
Kraj: Logatec

1 prispevek • Stran 1 od 1

Vrni se na Ostale razprave o evropskih temah in EU

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov

cron