Posreduj predlog

Aktualna razprava:

Trenutno ni aktualnih razprav

Pridruži se

RSS zadnje novice evropske-volitve.si RSS novice
RSS zadnje objave na forumu RSS forum

Evropske volitve FaceBook Evropske volitve Youtube twiiter32x32

Ali postaja Internet največja moč v EU? (12.11.2010)

Prostor za informacije in razprave, ki še niso objavljene na forumu. Registrirani uporabniki lahko odpirajo svoje teme razprav o EU.
2 prispevkov • Stran 1 od 1

Ali postaja Internet največja moč v EU? (12.11.2010)

OdgovorNapisal/-a Simon Delakorda » 11:02, 28. 10. 2010

Slika

INFORMACIJSKA PISARNA EVROPSKEGA PARLAMENTA ZA SLOVENIJO, INFORMACIJSKA PISARNA EVROPSKEGA PARLAMENTA ZA ŠVEDSKO in ZA IN PROTI, ZAVOD ZA KULTURO DIALOGA vabijo

k soustvarjanju globalne spletne skupnosti skozi sodelovanje in spremljanje spletnega evropskega državljanskega foruma. Razpravljalci in (virtualni) obiskovalci bodo razpravljali o vlogi interneta v 21. stoletju na okrogli mizi z naslovom

"ALI POSTAJA INTERNET NAJVEČJA MOČ V EVROPSKI UNIJI?"

Na forumu bosta sodelovala evropska poslanka Tanjo Fajon (S&D/SD) iz Slovenije (razprave se udeležuje iz Kiberpipe, Ljubljana) in evropski poslanec Christian Engström (Zeleni-EFA/Piratska stranka iz Švedske (razprave se preko neposrednega prenosa udeležuje iz Švedske).

Razpravo bo vodil: Simon Delakorda (Inštitut za elektronsko participacijo)

Za udeležbo v razpravi preprosto kliknite na:
http://www.evropske-razprave.si/video-prenos-Ljubljana-12-11-10

Preko spletne strani spletnega državljanskega foruma bo mogoče sodelovati v razpravi z vprašanji in komentarji, ki jih bo moderator v spletni klepetalnici posredoval gostom v v Kiberpipi (http://www.kiberpipa.org). Vprašanja je mogoče postavljati pred in med samo razpravo.

Vsi, ki pa bi v razpravi radi sodelovali v skoraj virtualnem svetu, pa se nam pridružite 12.11.2010 ob 17:30 v prostorih Kiberpipe, Kersnikova 6, Ljubljana ali v prostorih Multimedijskega centra Kibla, Ulica kneza Koclja 9, Mariboru.

Razprava se bo dotikala sledečih tematskih polj:

    * zagotovitev prostega pretoka informacij in storitev v Evropski uniji ob hkratnem varovanju intelektualnih pravic na spletu;
    * vloga Evropske unije pri zagotavljanju praktičnih rešitev za varno rabo interneta vseh uporabnikov;
    * prihodnost razvoja spletnih tehnologij ter novih oblik politične participacije, ki bodo omogočale informiranje in vključevanje javnosti v delo Evropskega parlamenta.

Vljudno vabljeni, da v tej temi prek povezave http://evropske-volitve.si/forum/post/reply.html?f=28&t=137 posredujete vaša vprašanja in komentarje za govorce že sedaj. Odprl se vam bo obrazec za vnos sporočila, v katere vpišete vaše Uporabniško ime oz. ime in priimek (v primeru, da želite ostati anonimni, vpišite ime Gost ali Gostja), Naslov sporočila, Potrditveno kodo in vsebino sporočila. Sporočilo objavite s klikom na Pošlji. Vprašanja lahko prek forumskega obrazca posredujete brez registracije na forumu, moderator dogodka pa jih bo posredoval poslancema v živo na dogodku.

Vaša vprašanja za objavo na forumu lahko posredujete tudi na elektronski naslov info@evropske-razprave.si.

Dogodek organizirata Informacijska pisarna Evropskega parlamenta za Slovenijo, http://www.europarl.si in ZIP, Za in proti, zavod za kulturo dialoga, http://www.zainproti.com v sodelovanju z Informacijsko pisarno Evropskega parlamenta za Švedsko ter multimedijskima centroma Kiberpipo in Kiblo. Spletni videoprenos in spletno klepetalnico omogočata Inštitut za elektronsko participacijo (INePA), http://www.inepa.si in Studio 12, http://www.studio12.si.

Evropski parlament od leta 2005 prireja državljanske forume, na katerih se državljani in državljanke, predstavnice in predstavniki nevladnih in drugih organizacij srečujejo s poslanci Evropskega parlamenta, strokovnjaki in predstavniki nacionalnih in lokalnih oblasti ter z njimi izmenjajo mnenja o aktualnih evropskih temah.

mag. Simon Delakorda, moderator
http://www.evropske-razprave.si
Uporabniški avatar
Simon Delakorda
Administrator
 
Prispevkov: 131
Pridružen: 23:19, 20. 06. 2006
Kraj: Logatec

Re: Ali postaja Internet največja moč v EU? (12.11.2010)

OdgovorNapisal/-a Vesna » 15:23, 09. 11. 2010

Spoštovani,

ob vse večjem pojavljanju brezžičnih internetnih povezav (sedaj jih ima ze vsak malo večji bar v mestu, da ne govorim o številnih gospodinjstvih) bi mene zanimalo, ali nameravate sprejeti kakšne ukrepe, ki bi zmanjšali škodljive vplive brezžičnih modemov na zdravje ljudi.

Hvala za odgovor in za skrb za naše zdravje.
Vesna
 


2 prispevkov • Stran 1 od 1

Vrni se na Ostale razprave o evropskih temah in EU

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

cron