Posreduj predlog

Aktualna razprava:

Trenutno ni aktualnih razprav

Pridruži se

RSS zadnje novice evropske-volitve.si RSS novice
RSS zadnje objave na forumu RSS forum

Evropske volitve FaceBook Evropske volitve Youtube twiiter32x32

Kako občutimo vpliv Evropskega parlamenta na naše življenje?

Vaše vsakdanje izkušnje in mnenja o rezultatih dela evropskih poslancev/k ter učinkih sprejetih odločitev v Evropskem parlamentu.
90 prispevkov • Stran 12 od 151 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15

Re: Kako občutimo vpliv Evropskega parlamenta na naše življenje?

OdgovorNapisal/-a mag. Darko Krajnc (SMS) » 11:16, 29. 05. 2009

Od pozitivnih dosežkov bi izpostavil EUROPASS direktivo o obnovljivih virih energije in zavrnitev patentiranja software-a.

Premalo ambicioznosti na področju boja proti podnebnim spremembam.

Samo dve zavrnjeni direktivi ES kažeta na dokaj podrejeno vlogo EP, a sta vseeno žarek upanja, da lahko računamo na EP v prihodnje.


Mnenje mag. Darka Krajnca, kandidata Stranke mladih Slovenije (SMS) in Evropskih Zelenih na volitvah v Evropski parlament, podano za spletni forum 27. maja 2009 na novinarski konferenci in srečanju s kandidati za evroposlance ob izidu Sloginega manifesta v Ljubljani in objavljeno z dovoljenjem kandidata.
mag. Darko Krajnc (SMS)
 

Re: Kako občutimo vpliv Evropskega parlamenta na naše življenje?

OdgovorNapisal/-a Gostja » 08:29, 02. 06. 2009

IZKUŠNJE: Problem se pojavlja v realizaciji sprejetih odločitev. Vse preveč je pri tem birokracije.

Delo EP 2004-2009: Glede na to, da gre za 1. obdobje, je ocena dobro. Dejstvo pa je, da morajo biti v bodočem EP bolj aktivni, morajo biti bolj prisotni, več se posvečati razširitvi SLO mreže in lobiranju za nacionalne interese.

REZULTATI: So bili nevidni. Res je sicer, da gre za manjše št. poslancev, a bi lahko pri odločitvah, ki so bistvene za Slovenijo, naredili več.
Gostja
 

Re: Kako občutimo vpliv Evropskega parlamenta na naše življenje?

OdgovorNapisal/-a dr. Lev Kreft (SD) » 09:22, 02. 06. 2009

Evropska unija je v politični krizi, iz katere se ponujata dva izhoda: zveza vlad ali država držav. Zveza vlad kot okvir vodi k temu, da bodo imele v razširjeni EU velike in močne države velike in močne pravice, majhne in šibke države pa mahjne in šibke pravice. Država držav kot ustavni okvir vodi v krepitev moči državljank in državljanov EU, in posledično evropskega parlamenta kot njihovega predstavniškega telesa. Zavzemam se za to drugo pot in izhod.
Evropski parlament odločitve bolj potrjuje kot sprejema, poglavitni način delovanja evropskih poslank in poslancev pa je lobiranje. Prevlada konzervativnega pola v zadnjih dveh mandatih je prinesla pretirano uveljavitev neoliberalnih ukrepov in odločitev, kar se čuti tudi v znižanju standardov človekovih pravic, zlati pri azilu in migracijah.


Mnenje dr. Leva Krefta, kandidata Socialnih demokratov (SD) na volitvah v Evropski parlament, podano za spletni forum 27. maja 2009 na novinarski konferenci in srečanju s kandidati za evroposlance ob izidu Sloginega manifesta v Ljubljani in objavljeno z dovoljenjem kandidata.
dr. Lev Kreft (SD)
 

Re: Kako občutimo vpliv Evropskega parlamenta na naše življenje?

OdgovorNapisal/-a mag. Tanja Fajon (SD) » 11:41, 03. 06. 2009

EP je podprl uresničevanje razvojnih ciljev tisočletja, Cilji so ambiciozni, ampak samo finančna pomoč ni dovolj. Nujna je še večja transparentnost, nadzor nad dodeljevanjem pomoči, njeno porabo, itn. Nujno je treba povečati pomoč v hrani najrevnejšim in dolgoročno povečati investicije v kmetijstvu v državah v razvoju. V EP v prejšnjem mandatu ni bilo poslancev iz Slovenija v odboru za razvoj (DEVE). V novem mandatu bi morali sodelovati tudi v omenjem ali sorodnih odborih, kjer bi lahko zagotavljali nediskriminacijo, človekove pravice. EU mora kot globalni donator spodbujati tudi globalno učenje, ozaveščanje za nevarnost pred podnebnimi spremembam in več vlagati v zeleno tehnologijo.

Mnenje mag. Tanje Fajon, kandidatke Socialnih demokratov (SD) na volitvah v Evropski parlament, podano za spletni forum 27. maja 2009 na novinarski konferenci in srečanju s kandidati za evroposlance ob izidu Sloginega manifesta v Ljubljani in objavljeno z dovoljenjem kandidatke.
mag. Tanja Fajon (SD)
 

Re: Kako občutimo vpliv Evropskega parlamenta na naše življenje?

OdgovorNapisal/-a dr. Marta Ciraj (SLS) » 11:55, 03. 06. 2009

Visoki standardi za kakovost pitne vode, za odvajanje odpadnih vod, za kakovost zraka, za ravnanje s kemikalijami, za kozmetične proizvode, za nižje cene mobilne telefonije, za boj proti terorizmu, višja sredstva za izmenjavo študentov (Erazmus) itd. - vse to so posledice odločitev v Evropskem parlamentu. Slovenija jih mora izvesti, kar je seveda stvar notranje politike na nacionalni ravni, če ne, grozi postopek pred Evropskim sodiščem.

Mnenje dr. Marte Ciraj, kandidatke Slovenske ljudske stranke (SLS) na volitvah v Evropski parlament, podano za spletni forum 27. maja 2009 na novinarski konferenci in srečanju s kandidati za evroposlance ob izidu Sloginega manifesta v Ljubljani in objavljeno z dovoljenjem kandidatke.
dr. Marta Ciraj (SLS)
 

Re: Kako občutimo vpliv Evropskega parlamenta na naše življenje?

OdgovorNapisal/-a Gost » 22:40, 04. 06. 2009

Izkušnje – posledice odločitev EP pridejo kasneje – večinoma z negativnimi učinki glede na prakso v Sloveniji.
Gost
 

PrejšnjaNaslednja

90 prispevkov • Stran 12 od 151 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15

Vrni se na Kako občutimo vpliv EP na naše življenje?

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov

cron