Posreduj predlog

Aktualna razprava:

Trenutno ni aktualnih razprav

Pridruži se

RSS zadnje novice evropske-volitve.si RSS novice
RSS zadnje objave na forumu RSS forum

Evropske volitve FaceBook Evropske volitve Youtube twiiter32x32

Model flexicurity v EU - razprava

Evropski poslanec dr. Mihael Brejc vabi vse slovenske študentke in študente, da v okviru Študentske arene s svojimi mnenji in predlogi sooblikujejo spletno razpravo o modelu prožne varnosti v EU.

Moderatorji: Simon Delakorda, Jernej Prodnik, Teuta Vučaj, Severina Sluga, Barbara Tori

105 prispevkov • Stran 9 od 181 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 18

Re: Model flexicurity v EU - razprava

OdgovorNapisal/-a Tine Jurečič » 16:05, 17. 10. 2007

Sindikati so stvar zgodovine! Dolgorocno bomo in delodajalci in delojemalci na boljsem. ce bomo imeli bolj fleksibilno zaposlovalno politiko. Delavcem je to potrebno razložiti na način, da bojo to razumeli!
Tine Jurečič
 

Re: Model flexicurity v EU - razprava

OdgovorNapisal/-a kaja pungerčar » 16:18, 17. 10. 2007

Jaz bi podprla spremembe zakonodaje,saj se tako zavarujejo vsi. Tako delodajalci kot tudi delojamalci. S tem bi bili vsi na boljšem. Sindikati bi se seveda borili za čim boljše pravice delavcev, samo če delavec ne dela potem po mojem mnenju tudi ni opravičen do plače oziroma bonitet, ki jih dobiva na delu. Sovenska javnost bi pomojem podrla vlado. Vsaj upam tako saj si s tem zavarujejo svoje delovno mesto. Tudi jaz bi podprla vlado.
kaja pungerčar
 

Re: Model flexicurity v EU - razprava

OdgovorNapisal/-a Rajko Grimšič » 16:25, 17. 10. 2007

Sam je osebno ne bi podprl, ker v osnovi je res, da omogoča lažje odpuščanje in prožnost pri menjavi zaposlenih, vendar je lahko glavni vzrok za neaktivnost delavca pri delu nekje drugje kot se navzven kaže in bi ga morali na drugačen način rešiti.Delavca odpustimo samo kje je garancija, da bo dobil delo.Lahko bodo druga podjetja zadovoljna s svojimi zaposlenimi in ne bo prostih mest, kar je danes zelo pogost pojav.Preveč prostih rok bi imeli podjetniki in bi se lahko pojavilo izkoriščanje.Izkušnje pa se pridobiva z delom.Vaja dela mojstra.Potrebno bi bilo doseči to, da bi starejši izobraževali mlade, jih izobrazili, da bi potem zasedli njihov stolček in tako bi mladi prav tako dobili delovno mesto, kateremu bi bili lahko že od začetka kos in ne bi nadaljevanje na napačna pota zapeljali.

Reakcije bi bile negativne.To dokazujejo današnje direktive s strani slovenskih sindikatov.

Vprašanje je katera vlada bi bila na položaju,vendar menim da bi bili prej podprli sindikate kot pa vlado, seveda bi bilo pa to odvisno od prepričljivosti enega in drugega.

Mediji podpirajo svoj žep in tako bi bilo tudi v tem primeru, razen nacionalke, ki je pod direktivo vlade.
Rajko Grimšič
 

Re: Model flexicurity v EU - razprava

OdgovorNapisal/-a Sanja Ocvirk » 16:29, 17. 10. 2007

1. da
2. Če bi bile v korist delavcem, bi jih podprli
3. da
4. sindikate

sanja ocvirk in julija šavli
Sanja Ocvirk
 

Re: Model flexicurity v EU - razprava

OdgovorNapisal/-a Manca Kovačič » 16:32, 17. 10. 2007

1.Spremembe slovenske zakonodaje v tej smeri bi podprle, saj omogoča podjetnikom lažje zaposlovanje nove delovne sile. Zaposleni bi bili bolj prodiktivni, ker bi za napake odgovarjali s svojo zaposlitvijo. podjetnikom prav tako ne bi bilo treba obdržat delavca, če ne bi delal učinkovito in prehajanje med delovnimi mesti bi bilo lžje, saj če ne bi bil zadovoljen z delovnim mestom bi lažje našel drugega in tudi tam dobil možnost da se dokažeš.
2. sindikalisti bi se nedvomno uprli, saj b v tem videli slabše pogoje za delavce. Trenutno je med njimi prisotno mnenje, da je edino stalna zaposlitev pravica delavcev in prav tako je med slovenskim prebivalstvom še vedno zakoreninjeno prepričanje, da naj bi celo življenje delal v isti službi.
3. Slovenska javnost bi gotovo podprla sindikaliste zaradi tradicionalnega razmišljana, ki je še vedno prisotno.
4. mediji bi podprli javnost, ne podjetike, saj so tudi novinarji le zaposleni, ki se prav tako želijo kar se da stalno službo brez večjih rizikov.

Manca Kovačič, Andreja merkač, Edina Smajlović
Manca Kovačič
 

Re: Model flexicurity v EU - razprava

OdgovorNapisal/-a Tomaž šTEMBERGAR » 16:55, 17. 10. 2007

Podpiram spremembo slovenske zakonoadaje v kolikor bi dejansko bila zagotovljena socialna varnost vsakega posameznega slovenskega državljana. Sindikati bi se zavzeli za delavce posledično tudi mediji.
Tomaž šTEMBERGAR
 

PrejšnjaNaslednja

105 prispevkov • Stran 9 od 181 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 18

Vrni se na Model flexicurity v Evropski uniji - da ali ne?

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov