Posreduj predlog

Aktualna razprava:

Trenutno ni aktualnih razprav

Pridruži se

RSS zadnje novice evropske-volitve.si RSS novice
RSS zadnje objave na forumu RSS forum

Evropske volitve FaceBook Evropske volitve Youtube twiiter32x32

Gospodarska družba Država

Evropski parlament je na junijskem zasedanju predlagal podaljšanje »obdobja za razmislek« do sredine leta 2007 – kakšna bo usoda besedila Pogodbe o Ustavi za Evropo?

Moderator: Simon Delakorda

1 prispevek • Stran 1 od 1

Gospodarska družba Država

OdgovorNapisal/-a stane sevčnikar » 01:45, 10. 08. 2007

Sem avtor knjige Zdrava Sol, v kateri izvajam iz temeljne ugotovitve, da je bila sol prvo blago, torej je pomenilo njeno odkritje in način uporabe za človeka tudi začetek trgovine in s tem ekonomije in politike, trditev, da je bila prva država podjetje in da tudi danes ni nič drugače.
Kdor pa noče ali ne zmore razumeti, naj enostavno predpostavi, da je vsaka država pridobitna gospodarska družba z znanim lastnikom. Ustanovitelji in lastniki nacionalnih držav so državljani teh držav, ustanovitelji skupnih držav pa države, ki jih ustanovijo.
Ustanovitelji in lastniki družbe Republika Slovenija so njeni enakopravni državljani, ustanovitelji in lastniki družbe EU pa države ustanoviteljice in pristopnice.
če se ta dejstva formalizirajo po splošno priznanih ekonomskih načelih kapitalizma, so državljani demokratičnih evropskih držav lastniki enakih in neprenosljivih delnic kapitalov držav, katerih državljani so, njihove države pa lastnice neprenosljivih deležev kapitala družbe EU.
Če se sprejme ta enostaven princip, ki politični demokraciji daje realno ekonomsko podlago, je vse ostalo stvar tehnične izvedbe, od upravljanja teh družb do delitve dobička lastnikom teh družb.
Predsedovanje Slovenije EU je lahko primerna prilika za premislek o tej predpostavki, ki za mnoge ni več samo predpostavka, ampak logično dejstvo.
Zadnjič spremenil stane sevčnikar, dne 02:10, 10. 08. 2007, skupaj popravljeno 1 krat.
stane sevčnikar
Razpravljalec/ka
 
Prispevkov: 1
Pridružen: 00:49, 10. 08. 2007

1 prispevek • Stran 1 od 1

Vrni se na V iskanju Evrope državljanov? Razmišljajmo skupaj!

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

cron