Posreduj predlog

Aktualna razprava:

Trenutno ni aktualnih razprav

Pridruži se

RSS zadnje novice evropske-volitve.si RSS novice
RSS zadnje objave na forumu RSS forum

Evropske volitve FaceBook Evropske volitve Youtube twiiter32x32

Mnenja z razprave "Kaj pričakujemo od podnebne konference?"

Vaša stališča in predlogi evropski poslanki dr. Romani Jordan Cizelj za podnebno konferenco v Kopenhagnu in okoljske politike v Evropskem parlamentu
13 prispevkov • Stran 3 od 31, 2, 3

Mnenje z razprave "Kaj pričakujemo od podnebne konference?"

OdgovorNapisal/-a Sonja Ramšak » 14:18, 12. 12. 2009

Ne pričakujem končnega sporazuma, ampak konsenz na politični ravni, se pravi le politični dogovor brez pravnih posledic. Bi pa morali doseči sporazum najkasneje v 2-3 letih. Razvite države bi se morale zavedati, da s prenosom stari tehnologij v države tretjega sveta posredno povzročajo dodatno onesnaženje in izpuste. S tem bi bilo potrebno končati. Zastarele tehnologije bi morali zavreči. Države v razvoju bi si morale prizadevati, da teh zastarelih tehnologij ne bi kupovale oz. prevzemale. Finančno breme, pretežni del, bi morale preveti razvite države in s finančnimi sredstvi pomagati tudi državam v razvoju. Slovenija naj zastopa stališče, da se naj razvite države čim prej sporazumejo, da se podpiše zavezujoč sporazum.

Že sedaj se zelo trudimo (jaz in družina), da se obnašamo ekološko; sortiranje odpadkov, uporaba čistil, ki so okolju prijazna... Glede povišanja cen pa menim, da bi morali zmanjšati DDV na 8 %, s čimer bi države pokazale, da si želimo, da se poveča osveščenost; pri ostalih sredstvih, ki niso okolju prijazna, pa se DDV lahko celo poveča (morda na 30% ali 40%).


Mnenje podano za spletni Državljanski forum Evropskega parlamenta 7. decembra 2009 na javni razpravi "Kaj pričakujemo od podnebne konference v Kopenhagnu?" v Centru Evropa v Ljubljani in objavljeno z dovoljenjem avtorice.
Sonja Ramšak
 

Prejšnja

13 prispevkov • Stran 3 od 31, 2, 3

Vrni se na Kako bomo premagali podnebne spremembe?

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov

cron