Posreduj predlog

Aktualna razprava:

Trenutno ni aktualnih razprav

Pridruži se

RSS zadnje novice evropske-volitve.si RSS novice
RSS zadnje objave na forumu RSS forum

Evropske volitve FaceBook Evropske volitve Youtube twiiter32x32

9. november 2009: Spletni video prenos foruma iz Ljubljane

Prostor za informacije in razprave, ki še niso objavljene na forumu. Registrirani uporabniki lahko odpirajo svoje teme razprav o EU.
2 prispevkov • Stran 1 od 1

9. november 2009: Spletni video prenos foruma iz Ljubljane

OdgovorNapisal/-a Simon Delakorda » 16:04, 29. 10. 2009

Slika

Spletni video prenos Državljanskega foruma iz Ljubljane

Vljudno vabljeni k ogledu in sodelovanju v spletnem video prenosu Državljanskega foruma, ki bo potekal na Fakulteti za upravo, Gosarjeva ulica 5 v Ljubljani. Spletni video prenos bo omogočen v ponedeljek, 9. novembra 2009, od 11.50 do 13.50 prek spletne strani http://evropske-volitve.si/novice/68-spletni-video-prenos-ljubljana.html (pasica Spletni video prenos na desni strani portala).

Vzporedno z video prenosom bo odprta moderirana spletna klepetalnica, prek katere bodo imeli gledalci možnost v živo posredovati vprašanja evropskemu poslancu Jelku Kacinu in evropski poslanki Tanji Fajon.

Tokratni Državljanski forum, ki bo namenjen razpravi ob 20. obletnici padca berlinskega zidu, ki je prinesel demokratične spremembe v Centralni in Vzhodni Evropi, organizirajo Informacijska pisarna Evropskega parlamenta za Slovenijo, CNVOS – Center za informiranje, sodelovanje in razvoj nevladnih organizacij in Fakulteta za upravo v Ljubljani.

O tem prelomnem dogodku v Evropi se bosta z državljani pogovarjala poslanca v Evropskem parlamentu Jelko Kacin in Tanja Fajon. Jelko Kacin bo spregovoril o dogodkih kot eden od aktivnih soustvarjalcev tedanje zgodovine. Tanja Fajon pa bo predstavila zidove, ki jih je še treba porušiti na Zahodnem Balkanu.

Dogodek je odprt za študente, zainteresirano javnost in medije.

Hkrati vljudno vabljeni, da v tej temi posredujete vaša vprašanja za evropskega poslanca in poslanko že sedaj (vprašanja lahko posredujete brez registracije na forum, moderator dogodka pa jih bo predstavil v živo na dogodku).

Spletni video prenos Državljanskega foruma in spletna interaktivna orodja omogoča Inštitut za elektronsko participacijo v sodelovanju s Studijem 12 v okviru projekta VIDI - Visualising the Impact of the legislation by analysing public DIscussions using statistical means, ki je sofinanciran s strani Evropske komisije v okviru iniciative eParticipacija (http://www.vidi-project.eu).

Evropski parlament od leta 2005 izvaja t.i. državljanske forume, na katerih se državljani in predstavniki nevladnih organizacij srečajo s poslanci Evropskega parlamenta, strokovnjaki in predstavniki nacionalnih in lokalnih oblasti ter z njimi izmenjajo mnenja o aktualnih evropskih temah

Vljudno vabljeni k ogledu in sodelovanju!

Simon Delakorda
Inštitut za elektronsko participacijo
Povšetova ulica 37
1000 Ljubljana
simon.delakorda@inepa.si
http://www.inepa.si
Uporabniški avatar
Simon Delakorda
Administrator
 
Prispevkov: 131
Pridružen: 23:19, 20. 06. 2006
Kraj: Logatec

Državljanski forum vprašanje za evropska poslanca

OdgovorNapisal/-a Dunja Obersnel Kveder » 11:52, 07. 11. 2009

Kaj bosta kot evropska poslanca naredila za izboljšanje zdravja žensk v državah EU in tudi na Balkanu, da bo varovanje spolnega in reproduktivnega zdravja postala prioriteta v EU, da bodo ženske v Evropi lahko uresničevale svoje spolne in reproduktivne pravice, kar pomeni, da njihovo zdravje ne bo ogroženo zaradi povečevanja neenakosti v zdravju (ki jih povzroča diskriminacija zaradi spola, socialno ekonomskega položaja, narodne pripadnosti, itd), zaradi slabe dostopnosti do reproduktivnega zdravstvenega varstva (poenostavljeno do ginekologa), omejevanja storitev v zvezi z neplodnostjo in ne najmanj pomembno zaradi smrti zaradi materinstva?

To še posebno velja za mlade v EU, posebno v srednji in vzhodni Evopi, ki jih še bolj kot odrasle ogrožajo neeneakosti v zdravju, pomanjkanje mladim prijaznih centrov za mlade in zdravstvenih storitev v zvezi s spolnim in reproduktivnim zdravjem.


Najlepša hvala in se vidimo Dunja
_______________________________
mag. Dunja Obersnel Kveder, dr. med.
Center za promocijo zdravja
Slovenska filantropija
Poljanska 12
1000 Ljubljana
Slovenija
Dunja Obersnel Kveder
 


2 prispevkov • Stran 1 od 1

Vrni se na Ostale razprave o evropskih temah in EU

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov

cron