8. marec: Začetek spletnega posvetovanja "Nasilje nad ženskami – do kdaj še?"

natisni
PDF
Tanja Fajon
Vir: http://www.tanja-fajon.eu/
Na spletnem Državljanskem forumu je odprto tretje moderirano spletno posvetovanje z naslovom "Nasilje nad ženskami – do kdaj še?" (http://www.evropske-razprave.si/nasilje-nad-zenskami).

Vljudno vabljeni, da evropski poslanki mag. Tanji Fajon posredujete vaša mnenja, stališča in predloge za izkoreninjenje nasilja nad ženskami na evropski ravni.

Posvetovanje bo potekalo do 30. junija 2010.

Namen in cilj spletnega posveta

Namen spletnega posveta je evidentiranje in izmenjava mnenj, stališč in predlogov širše javnosti za izkoreninjenje neenakosti med spoloma na evropski ravni. Cilj spletnega posveta je oblikovati poročilo foruma, ki bo posredovano Odboru za pravice žensk in enakost spolov Evropskega parlamenta.

Izhodiščna vprašanja in anketa za spletno posvetovanje

1. Ali in kako zaznavate fizično, psihično, spolno in ekonomsko nasilje nad ženskami in kako problematično se vam zdi?

2. Kakšni so vaši konkretni predlogi za učinkovitejše institucionalno delovanje na evropski ravni pri odpravljanju neenakosti med spoloma?

3. Kakšna je po vašem mnenju vloga moških in žensk pri vzpostavljanju ničelne tolerance nasilja nad ženskami?

4. Kaj lahko kot poslanka v imenu slovenskih državljank in državljanov prenesem poslancem v Evropskem parlamentu?

Vzporedno s spletnim posvetovanjem poteka tudi kratka spletna anketa z vprašanjem "Na katerem področju družbe se vam zdi neenakost med spoloma največja?".

Odziv evropske poslanke Tanje Fajon

Evropska poslanka Tanja Fajon bo poskušala tedensko odgovarjati na posredovane odgovore. Poročilo in izsledke spletnega foruma bo posredovala Odboru za pravice žensk in enakost spolov ter jih kot državljanska stališča predstavljala v Evropskem parlamentu.

Objavljanje prispevkov

Vaša sporočila objavite tako, da izberete povezavo ODGOVORI. Odprl se vam bo obrazec za vnos sporočila, v katere vpišete vaše Uporabniško ime oz. ime in priimek (v primeru, da želite ostani anonimni, vpišite ime Gost), Naslov sporočila, Potrditveno kodo in vsebino prispevka. Sporočilo objavite s klikom na Pošlji. Za objavo sporočila ni potrebna predhodna registracija na forumu. Prispevke za objavo na forumu lahko posredujete tudi na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. .

Objavljanje s pomočjo pisnega vprašalnika

Neuporabniki interneta lahko sodelujejo s pomočjo vprašalnika z izhodiščnimi vprašanji spletnega posveta (101 kb). Stališča, mnenja in predlogi, ki bodo posredovani prek pisnega vprašalnika, bodo objavljeni na spletnem forumu. Prosimo, da izpolnjen vprašalnik pošljete na naslov Inštitut za elektronsko participacijo, Povšetova ulica 37, 1000 Ljubljana (Za spletno posvetovanje Nasilje nad ženskami – do kdaj še?).

Dodatne informacije o spletnem posvetu

Več informacij o izhodiščnih vprašanjih in gradivih, problemu neenakosti med spoloma na evropski ravni, političnemu in zakonodajnemu kontekstu posveta, institucionalnih in programskih mehanizmih zagotavlja enakosti spolov na evropski ravni ter odzivu na vaše predloge in njihovem vključevanju v delo Evropskega parlamenta, je dostopnih v povabilu evropske poslanke, ki je objavljeno v spletni razpravi.

Vljudno vabljeni k sodelovanju v posvetu in anketi!

mag. Simon Delakorda, moderator

»Ali naj EU pozitivno diskriminira pri zaposlovanju?«
© 2010 INePA