Več kot 10.000 obiskov spletnega Državljanskega foruma evropske volitve

natisni
PDF

Spletno stran www.evropske-volitve.si je v prvih treh mesecih delovanja (16. marec - 16. junij 2009) obiskalo 10.420 posameznih uporabnikov interneta.

V spletnih razpravah na forumu je bilo objavljenih 371 prispevkov, v spletni anketi o udeležbi na Evropskih volitvah pa je sodelovalo 563 obiskovalcev foruma.

Rekordno število obiskov je spletni forum zabeležil na dan volitev v Evropski parlament, ko je bil forum obiskan 2.713-krat. Socialno omrežje spletnega Državljanskega foruma na Facebooku pa šteje 105 članov.

Na moderatorsko poročilo spletne razprave "Kaj pričakujemo od evropskih poslank/cev v novem mandatu?" in razpravna vprašanja na forumu so kandidati in kandidatke političnih strank in list na volitvah za Evropski parlament 2009 posredovali 22 odzivov.

V sklopu Video je objavljenih 14 video najav in vsebinskih povzetkov razprav o aktualnih evropskih temah med državljani in predstavniki nevladnih organizacij ter poslankami/ci Evropskega parlamenta, ki jih je pripravil Studio 12 in v sklopu Povezave 24 povezav na sorodne spletne strani o volitvah v Evropski parlament 2009. V sklopu Novice je objavljenih 24 novic in najav v zvezi z delovanjem spletnega Državljanskega foruma evropske volitve 2009.

Vljudno vabljeni k spremljanju spletne strani in sodelovanju še naprej!

Simon Delakorda
Inštitut za elektronsko participacijo
www.inepa.si

statistika
© EC