4. junij: Kateri kandidati/tke se prek svetovnega spleta odzivajo na pričakovanja in predloge volivcev/k?

natisni
PDF

Evropske volitve: Kateri kandidati/tke se prek foruma www.evropske-volitve.si odzivajo na pričakovanja in predloge volivcev/k?

Ljubljana, 4. junij 2009

Sporočilo za medije in javnost

Spoštovani,

Inštitut za elektronsko participacijo je pozval nosilce list in kandidate na volitvah za Evropski parlament k posredovanju odziva na poročilo spletne razprave "Kaj pričakujemo od evropskih poslank/cev v novem mandatu?", ki poteka na moderiranem spletnem Državljanskem forumu evropske volitve 2009 www.evropske-volitve.si.

Do 2. junija so se na moderatorsko poročilo spletne razprave in vprašanja uporabnikov foruma ter izhodiščna vprašanja razprav odzvali naslednji kandidati in kandidatke oz. liste: dr. Romana Jordan Cizelj (SDS), mag. Tanja Fajon (SD), mag. Darko Krajnc (SMS), dr. Marta Ciraj (SLS), dr. Lev Kreft (SD), g. Karl Erjavec (DeSUS), g. Jelko Kacin (LDS), Neodvisna lista za pravice bolnikov in g. Lojze Peterle (NSi)*.

*G. Sergej Čas, kandidat SNS, je svoj odziv posredoval 4. junija, po objavi sporočila za medije in javnost.

Odzivi kandidatov in kandidatk so objavljeni na spletni povezavi foruma http://www.evropske-volitve.si/odzivi_kandidatov-tk/. V preglednici odzivov (202 kb) je razvidno, kako pogosto se kandidati in kandidatke v času kampanje za volitve v Evropski parlament odzivajo na pričakovanja in predloge volivcev/k preko spletnega Državljanskega foruma evropske volitve 2009.

V prvih dveh mesecih in pol delovanja je spletni forum, katerega namen je javno razpravljanje o različnih vidikih in temah volitev v Evropski parlament, obiskalo 5339 enkratnih uporabnikov svetovnega spleta, v razpravah je bilo objavljenih 333 prispevkov in oddanih 339 glasov v spletni anketi. Družbeno socialno omrežje foruma na Facebooku šteje 99 članov.

Podrobnejše informacije o namenu spletnega foruma, katerega upravlja in moderira nevladna organizacija Inštitut za elektronsko participacijo (INePA) in projektu VIDI, so pripravljene za objavo v priponki.

Simon Delakorda

*********************************************
Inštitut za elektronsko participacijo (INePA)
Povšetova ulica 37, 1000 Ljubljana
Telefon: +386 041 365 529
E-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.
Splet: www.inepa.si / www.inepa.eu

Preglednica odzivov kanidatov/tk na spletnem forumu www.evropske-volitve.si

© INePA