17. april 2009: Spletni video prenos Državljanskega foruma iz Kranja

natisni
PDF

Spletni video prenos Državljanskega foruma iz Kranja

Vljudno vabljeni k ogledu in sodelovanju v spletnem video prenosu Državljanskega foruma, ki bo potekal v dvorani Mestne občine Kranj. Spletni video prenos bo omogočen v petek, 17. aprila 2009, od 10.00 do 12.00 prek spletne strani www.evropske-volitve.si.

Vzporedno z video prenosom bo odprta moderirana spletna klepetalnica, prek katere bodo imeli gledalci možnost posredovati vprašanja evropskim poslankam in poslancem v živo.

Hkrati vljudno vabljeni, da na v razpravni temi Spletni video prenos foruma iz Kranja posredujete vaša vprašanja za evropske poslanke in poslance že sedaj (vprašanja lahko posredujete brez registracije na forum, moderator dogodka pa jih bo predstavil v živo na dogodku).

Državljanski forumi, na katerih se državljani in predstavniki nevladnih organizacij srečajo s poslanci/kami Evropskega parlamenta, strokovnjaki in predstavniki nacionalnih in lokalnih oblasti so namenjeni izmenjavi mnenj o aktualnih evropskih temah.

Na Državljanskem forumu v Kranju, ki ga organizirata Center za informiranje, sodelovanje in razvoj nevladnih organizacij (CNVOS) in Informacijska pisarna Evropskega parlamenta za Slovenijo, se bodo z državljani in predstavniki NVO o prihodnosti Evropske unije in njenih zunanjih odnosih, človekovih pravicah, okolju, podnebnih spremembah, varstvu potrošnikov in zdravju državljanov EU pogovarjali z evropskima poslancema Jelkom Kacinom in Lojzetom Peterletom ter evropskimi poslankami Mojco Drčar Murko, dr. Romano Jordan Cizelj in Ljudmilo Novak.

Spletni video prenos Državljanskega foruma in spletna interaktivna orodja omogoča Inštitut za elektronsko participacijo v sodelovanju s Studijem 12 v okviru projekta VIDI - Visualising the Impact of the legislation by analysing public DIscussions using statistical means, ki je sofinanciran s strani Evropske komisije v okviru iniciative eParticipacija (www.vidi-project.eu).

Vljudno vabljeni k ogledu in sodelovanju!

Simon Delakorda
Inštitut za elektronsko participacijo
Povšetova ulica 37
1000 Ljubljana
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.
www.inepa.si