17. marec 2009: Odprtje spletnega Državljanskega foruma evropske volitve 09

natisni
PDF

Na spletnem naslovu www.evropske-volitve.si je začel delovati spletni Državljanski forum evropske volitve 2009. Namen spletnega foruma je javno razpravljanje o različnih vidikih in temah volitev v Evropski parlament, ki bodo 7. junija potekale v Republiki Sloveniji. Moderirane spletne razprave potekajo na podlagi načel diskurzivne etike in standardov posvetovalne demokracije, poročila razprav pa bodo posredovana množičnim medijem in evropskim poslankam/cem.

Obiskovalci spletnega foruma lahko poleg sodelovanja v razpravah dostopajo tudi do informacij, video gradiva in povezav o volitvah v Evropski parlament, sodelujejo v spletnih anketah, spletnih socialnih omrežjih o evropskih volitvah ter spremljajo in komentirajo spletne video prenose razprav z evropskimi poslankami in poslanci v živo.

Končni cilj spletnega Državljanskega foruma evropske volitve 2009 je prispevati k večji udeležbi na volitvah v Evropski parlament.

Spletni Državljanski forum evropske volitve 2009 upravlja in moderira nevladna organizacija Inštitut za elektronsko participacijo (INePA) v okviru projekta VIDI - Visualising the Impact of the legislation by analysing public DIscussions using statistical means, ki je sofinanciran s strani Evropske komisije v okviru iniciative eParticipacija (www.vidi-project.eu).

Vljudno vabljeni k obisku spletnega Državljanskega foruma evropske volitve 2009 in k sodelovanju v razpravah!

Simon Delakorda
Inštitut za elektronsko participacijo
Povšetova ulica 37
1000 Ljubljana
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.
www.inepa.si