3. april 2009: Spletni video prenos Državljanskega foruma iz Velenja

natisni
PDF

Spletni video prenos Državljanskega foruma iz Velenja


Vljudno vabljeni k ogledu in sodelovanju v spletnem video prenosu Državljanskega foruma, ki bo potekal v Domu kulture Velenje. Spletni video prenos bo omogočen v petek, 3. aprila 2009, od 9.30 do 12.00 prek spletne strani www.evropske-volitve.si.

Vzporedno z video prenosom bosta odprta moderirana spletna klepetalnica, prek katere bodo imeli gledalci možnost posredovati vprašanja evropskim poslankam in poslancem in moderiran spletni forum, na katerem že potekajo razprave o različnih temah, ki so povezane z evropskimi volitvami in Evropskim parlamentom.

Državljanski forumi, na katerih se državljani in predstavniki nevladnih organizacij srečajo s poslanci Evropskega parlamenta, strokovnjaki in predstavniki nacionalnih in lokalnih oblasti so namenjeni izmenjavi mnenj o aktualnih evropskih temah.

Na Državljanskem forumu v Velenju, ki ga organizira Center za informiranje, sodelovanje in razvoj nevladnih organizacij (CNVOS), se bodo z državljani in predstavniki NVO o prihodnosti Evropske unije in njenih nadaljnjih širitvah, podnebnih spremembah, energetiki, industriji, javnem zdravju, šolstvu in kulturi pogovarjali evropska poslanca Jelko Kacin in Lojze Peterle, evropski poslanki dr. Romana Jordan Cizelj in Ljudmila Novak ter velenjski župan Srečko Meh.

Spletni video prenos Državljanskega foruma in spletna interaktivna orodja omogoča Inštitut za elektronsko participacijo v sodelovanju s Studijem 12 v okviru projekta VIDI - Visualising the Impact of the legislation by analysing public DIscussions using statistical means, ki je sofinanciran s strani Evropske komisije v okviru iniciative eParticipacija (www.vidi-project.eu).

Vljudno vabljeni k ogledu in sodelovanju!

Simon Delakorda
Inštitut za elektronsko participacijo
Povšetova ulica 37
1000 Ljubljana
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

Spletni video prenos Državljanskega foruma