30. marec 2009: Okrogla miza "Evropski praznik demokracije?"

natisni
PDF

Center Evropa, Urad vlade za komuniciranje in Predstavništvo Evropske komisije v Republiki Sloveniji vas vabijo na okroglo mizo z naslovom

"Evropski praznik demokracije?"

7. junija 2009 se bomo Slovenci že drugič podali na volitve v Evropski parlament. Obdobje pred volitvami je primeren čas, da se ozremo na preteklo delo Evropskega parlamenta.

Katere odločitve so evropski poslanci sprejeli v zadnjih petih letih? Kako so te odločitve vplivale na naše življenje? Katere priložnosti so bile zamujene in kakšni izzivi so pred Evropskim parlamentom v naslednjem mandatu? Kakšna so stališča evropskih poslancev do ukrepov reševanja gospodarsko-finančne krize? Zakaj je pomembna udeležba na volitvah poslancev v Evropski parlament? O vsem tem bodo na okrogli mizi razpravljali:

dr. Romana Jordan Cizelj, poslanka v Evropskem parlamentu,

Ljudmila Novak, poslanka v Evropskem parlamentu,

Jelko Kacin, poslanec v Evropskem parlamentu,

Nataša Goršek Mencin, vodja Informacijske pisarne Evropskega parlamenta za Slovenijo.

Na začetku okrogle mize bo vse zbrane nagovoril predsednik Državnega zbora Republike Slovenije dr. Pavel Gantar.

Okrogla miza, ki jo bo moderirala novinarka Radia Slovenija Sandra Brankovič Brecl, bo v ponedeljek, 30. marca 2009, ob 17. uri, v Centru Evropa na Dalmatinovi 4 v Ljubljani.
Udeležba na dogodku je brezplačna, vendar vas prosimo, da svojo prisotnost potrdite na telefonski številki (01) 438 22 70 oziroma na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. .

Okrogla miza je ena izmed akcij v okviru sporazuma o upravljavskem partnerstvu na področju komuniciranja evropskih vsebin med Evropsko komisijo in Slovenijo.


----------------------------------------
Mitja Kandare
Center Evropa
Informacijsko in izobraževalno središče
Dalmatinova 4, SI - 1000 Ljubljana
[t] 01 438 2274
[f] 01 438 2360
[e] Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.